Skip to content

Nieuwjaarsblog – de gerichte inzet en deskundigheid van onze coaches

Best Match Re-integratie wenst iedereen een heel gelukkig en gezond nieuwjaar! Ons goede voornemen is om nóg meer mensen te helpen bij het stukje geluk dat ontstaat door werktevredenheid, acceptatie en optimisme over de toekomst. Wij hebben er enorm veel zin in om samen met ons team ook 2023 tot een succesvol jaar te maken! Ik grijp dit moment dan ook graag aan om onze coaches in het zonnetje te zetten, want waar zouden we zijn zonder hun inzet en deskundigheid? Dagelijks zijn we samen actief om talloze werknemers weer klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. En dat houdt meer in dan enkel het vinden van een nieuwe werkplek …

Wat typeert onze werkwijze?

Van Best Match kunt u altijd verwachten dat we verder gaan dan werk. Ook als het op mentaal gebied met een kandidaat even niet goed gaat, helpen onze coaches iemand daar doorheen. Door een combinatie van training en coaching op het gebied van werk, vaardigheden en zelfstandigheid om nieuw werk te zoeken, bereiden we iemand optimaal voor om te zoeken naar de beste match tussen kandidaat en werkgever. Om tot een dergelijk eindresultaat te komen, staat bij ons ook de beste match tussen kandidaat en coach centraal. 

Twee Best Match coaches aan het woord …

“Bijna altijd krijg ik van kandidaten terug dat ze mijn coaching als prettig ervaren; vaak bedanken ze me zelfs na ieder gesprek. Ik merk dat kandidaten vaak hun hele medische verhaal vertellen, terwijl ze dat niet verplicht zijn. De benodigde informatie krijg ik als coach namelijk via de bedrijfsarts. Dat ze dit telkens weer met me delen, geeft blijk van het vertrouwen dat ze in me hebben. Ik vind dat een mooie uitvalsbasis om samen de stappen van het traject te doorlopen.”

“Ik begeleid de mensen ook systemisch, dat wil zeggen dat ik hun lijf laat voelen wat er aan de hand is en wat zij nodig hebben om verder te komen. Waar ze dan vaak tegenaan lopen, is het bewaken van grenzen en het kunnen loslaten van de oude situatie. Aan de hand van het stoplichtmodel leer ik kandidaten beter om te gaan met hun valkuilen. Tijdens een tweedespoortraject is dat heel behulpzaam gebleken. Ik heb dit model zelf ontwikkeld, dat past ook bij mij; ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te bedenken.”

Het resultaat van een ‘Best Match’

Bij Best Match Re-integratie zorgen we ervoor dat het specialisme van een coach optimaal benut wordt. Wij koppelen de coach op basis van de problematiek en denken gericht na welke coach het best bij een kandidaat past. Door de weloverwogen inzet en deskundigheid van onze coaches faciliteren we het vertrouwen bij de kandidaat. Dit zorgt voor een prettige ervaring en een positieve kijk op de toekomst. Beide factoren zijn van belang voor het realiseren van een duurzame herplaatsing. 

Inmiddels werken we met ruim 30 geregistreerde coaches en arbeidsdeskundigen door heel Nederland die dagelijks de best match verzorgen voor werkgevers en werknemers. Benieuwd naar ons deskundige team en hun specialismen? 

Niels Arbeidsdeskundige & Spoor 2 Coördinator

Offerte of meer informatie?