Skip to content

Voorsprong door vooruitgang met reintegratie software

Voorsprong door vooruitgang

Bij Best Match hanteren we een innovatieve aanpak voor UWV-trajecten, gericht op werk en werkfitheid, die zich onderscheidt van andere aanbieders. Wanneer een medewerker toe is aan een nieuwe uitdaging, niet meer op zijn plek zit, of zijn functie verliest door een reorganisatie, bieden wij een op maat gemaakte outplacement service om de best passende nieuwe baan te vinden. Onze aanpak gaat verder dan alleen werk; we bieden ook ondersteuning bij rouwverwerking, het aanleren van nieuwe vaardigheden, en het verkrijgen van inzichten in werkopties. Centraal in onze dienstverlening staat de individuele behoefte van uw werknemer, met een persoonlijke en betrokken benadering die uniek is in de markt.

Resultaat

Wij hebben een hoog plaatsingpercentage. Dat betekent dat wij vrijwel alle kandidaten in een outplacement plaatsen bij een nieuwe werkgever bij uw organisatie. Daarbij kunt u van ons verwachten dat we hier uitgebreid over rapporteren. U ontvangt een start, midden en eindrapportage waar resultaten transparant en duidelijk staan weergegeven.

Top coaching

Onze coaches zijn geregistreerd of gecertificeerd en hebben een specialisatie op het gebied van loopbaanbegeleiding. Daardoor weet u zeker dat u een coach heeft die weet wat hij of zij doet. Ook heeft een kandidaat altijd de optie om een arbeidsdeskundige te raadplegen. Deze achtervang helpt werknemers als er sprake is van beperkingen die de richting naar ander werk belemmeren.

Duurzame plaatsing

Onze visie is een duurzame herplaatsing te realiseren. Dit doen we door een uitgebreide oriëntatieperiode aan te gaan met werknemer. Op deze manier zorgen we voor gerichte zoektocht naar banen. In sommige gevallen betekent dit dat we mensen eerst moeten trainen op computervaardigheden of communicatie. Alles om de beste match te verzorgen.

Diensten en innovatie

We zitten bovenop innovaties op gebied van zowel technologie als op het vlak van dienstverlening, zoals een baangarantieplan of jobhunting. We blijven altijd op zoek naar een nóg betere inrichting van onze diensten.

We werken met slimme software. Daarom houden we meer tijd over om actief te coachen.