Skip to content

Wij vergroten baankansen met baangarantie

Wij vergroten baankansen met baangarantie

Al gehoord van ons baangarantieplan? Sinds kort hebben we een samenwerking met Bedrijfsarts op maat. Met deze samenwerking proberen we kandidaten middels ons baangarantieplan aan het werk te helpen als praktijkondersteuner bedrijfsarts (pob); een onderdeel van onze missie om iemand al vanaf dag één te helpen met het vinden van passend werk.

Niemand weet wat de toekomst in petto heeft. Daarom is ons doel om iemands kansen zo groot mogelijk te maken. Want meer kansen = sneller re-integreren. Met ons tweesporenbeleid en baangarantieplan slaan wij niet twee, maar drie vliegen in één klap.

Twee sporen beleid

In het tweesporenbeleid wordt eerste- en tweedespoorbegeleiding gecombineerd. Alle lijnen worden als het ware opengehouden. Dit brengt belangrijke voordelen met zich mee:

-Een werkgever dient continu te kijken naar de kortste weg naar werkhervatting. Met het tweesporenbeleid voldoet de werkgever niet alleen aan alle wettelijke verplichtingen, maar geeft deze tevens het goede voorbeeld door zorg te dragen voor alle wensen en behoeften van werknemers. Hiermee creëer je een goede reputatie en bedrijfscultuur waar mensen maar al te graag komen werken. Een win-winsituatie dus!

-Soms weet een werknemer nog niet precies wat hij wil. Door zowel de mogelijkheden en ambities te ontdekken bij de huidige werkgever als ook kansen op de lokale arbeidsmarkt, is de kans groter dat er sneller een passende functie op het pad van de werknemer komt. Het biedt een breder toekomstperspectief dat, met het oog op duurzame re-integratie, positief kan uitpakken voor zowel werknemer als werkgever.

Onze Best Match coaches zetten hun ervaring en expertise graag in om iedere werknemer te helpen. Zij hanteren een brede focus op zowel het eerste- als tweedespoortraject. Zo kan een werknemer werken aan het vergroten van de belastbaarheid gericht op potentiële re-integratie bij de huidige werkgever en zich tegelijkertijd laten bijscholen om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Wij vinden het belangrijk om alle scenario’s open te houden en de allerbeste en meest veelzijdige hulp aan te bieden.

De inzichten van coach en kandidaat

Een mooi aanknopingspunt om dieper in te gaan op het baangarantieplan. Bedrijfsarts op maat heeft samen met Gezondd Academy (voorheen IKA Academy) een specialistische, praktijkgerichte opleiding ontwikkeld tot praktijkondersteuner bedrijfsarts (pob). Best Match Re-integratie is verantwoordelijk voor het begeleiden van de medewerker vanuit de werkgever naar deze mooie nieuwe baan. Zo is de werkgever ervan verzekerd dat het traject geheel UWV-proof wordt uitgevoerd.

Via ons softwaresysteem kunnen we kandidaten in spoor 1, 2 en 3 matchen met de pob-functie op passendheid. Vanzelfsprekend komen zorgmedewerkers, HR-medewerkers en medewerkers met een casemangementachtergrond hiervoor in aanmerking, maar ook andere kandidaten die geïnteresseerd en intrinsiek gemotiveerd zijn, zijn welkom!

Best Match?

Is er een match? Dan overleggen we dit met Bedrijfsarts op maat en de opdrachtgever. Wij begeleiden de kandidaat in spoor 2 (er loopt immers nog een ziektetraject) en Bedrijfsarts op maat faciliteert de opleiding. Soms kan iemand al vanaf maand 3 aan de slag. De zij-instromer krijgt een baangarantie, prima inkomen en zicht op een betekenisvolle functie. De (ex-)werkgever heeft de zekerheid dat de schadelast beperkt blijft. Super toch? Klik hier als je benieuwd bent naar meer informatie over de mogelijke baangarantietrajecten van Best Match.

Meer weten?

Niels staat voor je klaar

Onze klanten kiezen voor baangarantietrajecten vanwege de gegarandeerde werkgelegenheid en de succesvolle begeleiding van cliënten naar een nieuwe baan.