Skip to content

Systeem ondersteuning – de rol van onze unieke re-integratiesoftware

Systeem ondersteuning – de rol van onze unieke re-integratiesoftware

Herken je dat? Wanneer een kandidaat zijn sollicitatiebrief begint met ‘hoi hoi’.
Een mooi voorbeeld van een kandidaat die wel wat meer sturing kon gebruiken op het gebied van solliciteren. Onze coach ging met de kandidaat en het Best Match systeem aan de slag. Inmiddels heeft de kandidaat een mooi CV en een mooie brief paraat en is klaar voor een professionele sollicitatie.

Bij Best Match Re-integratie leveren we maatwerk. We kijken per kandidaat waar iemand extra ondersteuning bij kan gebruiken. Wij kijken naar mogelijkheden en niet naar wat onmogelijk is. Dat is ook het leuke ervan, aldus de coach. We nemen iemand mee in ons enthousiasme en dat werkt aanstekelijk; iemand gaat er dan zelf ook weer in geloven.

Activatie, participatie

Naast coaching draagt ook het gebruik van technologie bij aan de succesvolle ontwikkeling van de kandidaat. Best Match onderscheid zich in het tweede spoor door middel van innovatieve oplossingen.

Als men aan spoor 1, spoor 2 of spoor 3 begeleiding denkt, wordt er niet gelijk gedacht aan re-integratie software. Toch kan goede software een grote bijdrage leveren aan het re-integratieresultaat. Om werknemers optimaal te faciliteren, hebben wij een uniek systeem ontwikkeld. In dit systeem kan elke betrokkene participeren in het proces.

Kandidaten krijgen een actieve rol; via het systeem kunnen zij online opdrachten uitvoeren, waardoor ze zelf de regie krijgen in het re-integratieproces. Bekwaamheden op het gebied van sollicitatie, communicatie en computervaardigheden worden middels unieke lessen getraind. Werkgevers krijgen inzicht in alle activiteiten van een traject, waardoor er volledige transparantie is en er snel kan worden geschakeld met de coach.

De inzichten van coach en kandidaat

“Het systeem van Best Match faciliteert dat kandidaten meer geactiveerd raken om zelf doelen in het traject te stellen. In plaats van de passieve ‘ik-zie-het-wel-houding’, waarbij ze simpelweg de opdrachten uitvoeren die gegeven worden, nemen ze echt een actieve rol aan in het proces. ‘O, kunnen we daar ook aan werken?’, is de reactie die ik heel vaak krijg.

Wat opvalt, is een stukje bewustwording: de realisatie dat de kandidaat zelf ook écht iets kan hebben aan het traject en zich kan ontwikkelen op een manier die niet altijd per se direct naar werk kan worden vertaald, maar iemand indirect wel de bouwstenen geeft om zich steviger op de arbeidsmarkt te positioneren.

Dat stukje activatie, dat doe ik normaal gesproken ook wel, maar ik denk dat Best Match met het systeem dat extra faciliteert. Je hebt toch iets voor je neus waarin je inzichtelijk kan maken waar je aan gaat werken en hoe je dat vervolgens gaat doen.” 

Door kandidaten middels het systeem te faciliteren het juiste te doen, zorgen we voor meer focus op en tijd voor coaching. Ook zorgen we ervoor dat alle activiteiten transparant, helder en UWV-proof in rapportages wordt vormgegeven.

Best Match?

Is er een match? Dan overleggen we dit met Bedrijfsarts op maat en de opdrachtgever. Wij begeleiden de kandidaat in spoor 2 (er loopt immers nog een ziektetraject) en Bedrijfsarts op maat faciliteert de opleiding. Soms kan iemand al vanaf maand 3 aan de slag. De zij-instromer krijgt een baangarantie, prima inkomen en zicht op een betekenisvolle functie. De (ex-)werkgever heeft de zekerheid dat de schadelast beperkt blijft. Super toch? Klik hier als je benieuwd bent naar meer informatie over de mogelijke baangarantietrajecten van Best Match.

Meer weten?

Niels staat voor je klaar

Een innovatieve manier om mensen aan het werk te helpen doe je samen met Best Match.