Skip to content

Hoe word je een succesvolle loopbaancoach?

Inleiding: wat doen loopbaancoaches?

Loopbaancoaches zijn opgeleide professionals die een mix van psychologie, sociologie en andere vakgebieden gebruiken om individuen te begeleiden op hun loopbaanpad.

Er zijn veel redenen waarom mensen op zoek gaan naar een loopbaancoach. Voor sommigen hebben ze niet de tijd of energie om het onderzoek zelf te doen. Anderen zijn misschien op zoek naar een verandering van hun huidige vakgebied en willen begeleiding bij het kiezen van een nieuw vakgebied. Sommigen kunnen het gevoel hebben vast te zitten in hun carrière en hebben hulp nodig om uit een sleur te komen. De redenen zijn voor iedereen verschillend, maar het einddoel is hetzelfde: meer professionele tevredenheid en een betere kwaliteit van leven.

Wat zijn de beste vaardigheden voor een loopbaancoach?

Er zijn veel vaardigheden die een loopbaancoach moet hebben, die grofweg in twee categorieën kunnen worden onderverdeeld: coachingvaardigheden en persoonlijke vaardigheden.

De eerste categorie is degene die de coach helpt zijn/haar cliënt beter te begrijpen. Dit zijn zachte vaardigheden zoals empathie, zelfbewustzijn, begrip en communicatie. De tweede categorie heeft betrekking op de eigen ervaring en expertise van de coach in leven en werk die hem/haar helpt te begrijpen wat de cliënt van hem/haar nodig heeft. Dit omvat persoonlijke eigenschappen zoals vasthoudendheid, creativiteit, veerkracht, aandacht voor detail, enz.

De beste vaardigheden voor loopbaancoaches zijn een combinatie van beide categorieën.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een goede loopbaancoach?

De beste vaardigheden die een loopbaancoach kan hebben, zijn onder meer:

– positief en effectief kunnen communiceren,

– creatief en fantasierijk zijn,

– energiek en enthousiast zijn over wat ze doen,

– empathisch kunnen zijn en begrip kunnen hebben voor de gevoelens van anderen. Ze moeten ook volhardend zijn en niet toestaan dat mensen ze naar beneden halen.

Hoe weet ik of ik gekwalificeerd ben om een professionele loopbaancoach te worden?

De rol van een loopbaancoach is om mensen te helpen met hun loopbaanuitdagingen. Een professionele loopbaancoach heeft meestal een diploma in coaching, psychologie of gedragswetenschappen van een geaccrediteerde instelling. Ze zullen ook ervaring hebben als professional in het veld dat ze coachen, evenals ervaring als levens- en/of businesscoach.

De vereisten verschillen per sector, maar je moet minimaal een bachelordiploma hebben om gekwalificeerd te zijn.

Conclusie: hoe u een succesvolle professionele loopbaancoach kunt worden?

Om succesvol te worden in dit beroep, moet u gekwalificeerd zijn en manieren vinden om uw diensten te laten opvallen. Je moet technologie omarmen en profiteren van de groei van online coaching.

Op zoek naar stage of wil je deel uitmaken van Best Match?

We zijn een klein team van gepassioneerde individuen en we willen iemand die de loopbaanwereld wil leren kennen, terwijl hij deel uitmaakt van een geweldig team.

We hebben een sterk gevoel voor discipline en arbeidsethos, en we zijn op zoek naar iemand die hetzelfde heeft.

We willen mensen die in staat zijn om meerdere projecten tegelijk aan te pakken met behoud van kwalitatief hoogstaand werk, en last but not least, we willen iemand die een actief lid wil zijn van onze bedrijfscultuur.