Skip to content

Voorsprong door vooruitgang met reintegratie software

Voorsprong door vooruitgang

Voor een optimale aansluiting van spoor 2 of 3 laat u door ons het arbeidsdeskundig onderzoek uitvoeren. Dit bespaart op doorlooptijd, kosten en zorgt voor optimale communicatie. Bovendien hoeft u niet twee keer uw verhaal te vertellen. Wij schakelen snel door en kijken direct tijdens het arbeidsdeskundig onderzoek welk spoor 2 of 3 traject het beste bij een kandidaat past. Samen met de arbeidsdeskundige worden arbeidsmogelijkheden in spoor 1, 2 en 3 onderzocht. Na het onderzoek volgt een arbeidsdeskundig rapport dat u kunt gebruiken voor re-integratie en u tevens nodig heeft voor het UWV.

Snel schakelen

Tussen de inzet van een arbeidsdeskundig onderzoek en spoor twee zit vaak enige ruimte. Dit komt door het schakelen tussen partijen en verschillen van interpertatie. Door zowel het arbeidsdeskundig onderzoek als het spoor 2 traject bij ons te beleggen, voorkomt u onnodige verlenging van doorlooptijd. Wij schakelen snel en kunnen binnen enkele weken het onderzoek verrichten, evenals spoor 2 activeren.

Korte doorloop

Door het verminderen van doorlooptijd voorkomt u uiteraard direct verzuimkosten. Buiten dit aspect verzorgen we tijdens onze onderzoeken altijd een maatwerk spoor 2 advies voor de kandidaat. Is de kandidaat geschikt voor een online, hybride of online traject? Onze arbeidsdeskundige neemt de tijd om dit goed te analyseren tijdens de gesprekken met werkgever en werknemer. Daarmee voorkomt u onnodig hoge kosten.

UWV-bestendig

Het belangrijkste van een arbeidsdeskundig onderzoek is de kwaliteit. Daarmee wordt bedoeld dat acties adequaat worden onderbouwd. UWV-bestendig noemen we dat. Dit betekent dat er geen sanctie kan worden opgelegd als de adviezen conform het onderzoek worden gevolgd op het moment van arbeidsongeschiktheid. Voorafgaand aan het onderzoek geven we altijd een vrijblijvend advies welk onderzoek het beste past bij de situatie.

Diensten en innovatie

We zitten bovenop innovaties op gebied van zowel technologie als op het vlak van dienstverlening, zoals een baangarantieplan of jobhunting. We blijven altijd op zoek naar een nóg betere inrichting van onze diensten.

We werken met slimme software. Daarom houden we meer tijd over om actief te coachen.